T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BATMAN / MERKEZ - Fatih Anadolu Lisesi

Fatih Anadolu Lisesi

Telefon
(488) 2135231
Belgegeçer
WEB
https://batmanfatihal.meb.k12.tr
Adres
FATİH MAHALLESİ BARIŞ BULVARI 3309 SOK. NO1 BATMAN/MERKEZ
Vizyon
OKUL VİZYONU : "Normal Öğretim" ile 40 dakikadan oluşan 8 ders şeklinde, sabah:5 ve Öğle:3 ders işleyişi ile eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren okulumuz, toplamda 1013 öğrenci potansiyeline sahiptir. Öncelikle akademik kariyere yer vermek ve öğrencileri Ön Lisans, Lisans ve Yüksek Lisans programlarına hazırlama amacı güden okulumuzun uzun vadeli hedeflerine öğrencilerin kişisel, sosyal ve zihinsel gelişim evrelerini sağlayacak donanımları kazandırmak temel felsefemizdir. Gelişim evreleri ve öğretim ortamları birlikteliğini sürdürme konusunda yol göstermek ve yol gösterecek öğretmenler için ufuklarını geniş tutmalarını sağlayacak projelere öncelik vermek amaçlar arasında yer alır. Ayrıca sosyal gelişim yönüyle okulun Sosyal, Kültürel, Sportif ve Bilimsel etkinlikler düzenleyen bir okul kültürü oluşturmak. Okulumuz Fatih Anadolu Lisesi’ nin mevcut durumdan gelecek yıllara dair gelişim modellerini içeren programları 5 kategoride düşünmek gerekiyor. Bunlar: 1. Fiziki donanım yeterlilik modeli 2. Öğrenci gelişim modeli 3. Öğretmen gelişim modeli 4. Başarı ve mesleki gelişim modeli 5. Sosyal gelişim modeli
Misyon
Eğitim-öğretim alanında kişisel gelişimi sağlayacak olan Bedensel, Zihinsel ve Sosyal gelişim boyutlarını edinen öğrenci profilini oluşturmak.
Başarılar
Sportif ve kültürel etkinliklerin yanında kariyer ve statü edinmesi hedeflenen öğrencilerin değişik üniversite bölümlerine yönelmesini sağlamak.
Öğretmen :55
Öğrenci :991
Derslik :26
Konferans Salonu :1
Fizik Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :7043
Öğretim Şekli :Normal Öğretim
Saatler
Okul Giriş-çıkış saatleri: 08.20 - 15.10 Öğle arası: 12.20 - 12.50 Teneffüs arası: 10 dakika Öğle Arası: 30 dakika
Isınma
Doğal Gaz...
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
İNGİLİZCE
Ulaşım
Şehir içi toplu taşıma ve otobüslerle...
Servis Bilgisi
Anlaşmalı servis yok
Yerleşim Yeri
Fatih Mahallesi Barış Bulvarı 3309 Sokak No: 1 Merkez/BATMAN
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İl Merkezi
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Futbol, Voleybol, Basketbol, Batminton, Masa Tenisi ve Satrnç alanlarında branş öğretmenlerinin kontrolünde düzenlenen yetiştirme ve egzesiz programları.
Bilimsel Etkinlikler
Yılsonu Bilim Şenliği kapsamında hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin hazırladığı proje ve çalışmaların sergilenmesi.
Proje Çalışmaları
Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler alanında hazırlanılması istenen projeler, danışman öğretmen denetiminde öğrencilere Kasım ve Nisan ayları arasında takibi yapılarak sonlandırılmakta. Tüm çalışmalar yılsonunda sergilenmek üzere rapor haline getirilmekte.
Yazdır